26 Kasım 2014 Çarşamba

FIRINDA PATATES CİPSİ

Cipse ve patates kızartmasına bayılırım (sevmeyen var mı ki?:).
Fakat cipslerin sağlık için elle tutulur bir yanlarının olmaması, patates kızarmasının da mutfağı koku bulutuna çevirmesinden mütevellit her zaman iki arada bir derede kalmışımdır.

Çok süpersonik bir tarif değil aslında paylaşacağım. 
Amaç "yaptım, oldu, şimdiye kadar denemediyseniz siz de deneyin" mantığı.

Yapılışı gayet kolay.


Hazırlanışı

- Patatesleri güzelce yıkadım, kabuğunu soydum.
- Çok ince dilimler halinde kestim.
- Yağlı kağıt koyduğum fırın tepsisine patatesleri dizdim, yumurta fırçasıyla zeytinyağını patateslerin üstüne sürdüm, tuz serptim. Aynı işlemi patateslerin arka yüzüne de uyguladım.
- Önceden 170 derecede ısıttığım fırında pişirmeye bıraktım. Patatesler keyfime göre pişince fırını kapattım. 5-6 dakika fırında beklettim. Sanırım bu aşamada biraz kuruduğu için patatesler çıtır çıtır oldu;)  Pek de iyi oldu;)

Nasıl ve hangi koşullarda hazırlandığı bilinen, gönül rahatlığıyla tüketilecek bir cips oldu benim için.
Denemeye değer sanki, ne dersiniz?

7 yorum:

Hazel Çelik dedi ki...

eski bir tarif hiç denemedim ama güzel olur tahminince :)

deeptone dedi ki...

alla alla hiç aklıma gelmezdi bak bu senin dediğin gibi eve giderken hazır almak kolay geliyo demek ki bana. ama denerim ya sefiyom mutfak işlerini :)

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Ellerinize sağlık, deneyecem mutlaka...

Elift dedi ki...

Çok sağlıklı, hem kilo kontrolü için de süper..Denemeli mutlaka, ellerine sağlık

beyza aydin baser dedi ki...

Elift; teşekkür ederim;)

complete_the_sentences dedi ki...

Hmmm, anladıııım! Ben yaptım bunu, yumuş yumuş olduydu. Demek pişirme bitince acık bekleticeeez. Süper paylaşım, özellikle bu kısmı. ;) Teşekkürler...

beyza aydin baser dedi ki...

Gamze; gayet kolay, hiç çekinme denemeye;)

complete_the_sentences; işin püf noktası;)